Sweden History Tours - Stockholms egen tidsmaskin!

Folktro och andra tematiska stadsvandringar, historiska guidningar och transporterade turer i och runt Stockholm, Uppsala, Vallentuna och Sigtuna - 5000 personer som guidats sedan 2015!

Upplev det bästa av Sveriges historia på våra guidade turer!
Semestra i Sverige? Upplev olika spännande och annorlunda guidade turer med oss!

Att gå tillsammans med en kunnig och bra guide är något helt annat än att gå själv med en karta och Wikipedia i mobilen. Det är något som verkligen ger ett mervärde till besöket, och låter dig uppleva platsen eller staden på ett helt nytt sätt.

Totalt finns kapacitet att boka guidningar med Sweden History Tours på över 30 platser i Stockholm, norra Stockholmstrakten samt i och runtomkring Uppsala. Målet med guideturerna är att ge en underhållande, rolig, annorlunda och spännande faktabaserad guidetur med en professionell guide.

Företagets olika guideturer har olika teman som är knutna till antingen historia, kultur eller arkeologi. Oftast är fokusen på en speciell tidsperiod.
Vi finns inte på något museum utan berättar historien på platserna där den faktiskt en gång hände. Besök spännande runstenar, gravfält, tingsplatser, medeltida kyrkor och vikingatida broar.
Vi tar er till platser med både kända och mera okända historiska pärlor. Upphämtning i Stockholm möjlig för de guidade transporterade turerna.

De guidningar som inte är rena vandringar eller cykelturer körs i bil, buss eller minibuss beroende på gruppstorlek.
Ta din egen bil och följ efter på en av de transporterade turerna eller häng med i en av tur-bilarna. Vi kan också mötas vid en av guideplatserna och starta turen där.

Det i norra Storstockholm Vallentuna-baserade företaget Sweden History Tours (f.d Time Travel Tours) är väl etablerat, främst på den engelska marknaden. Vi startade 2015 och har guidat över 3500 personer sedan dess. Är det några som kan guidade turer är det vi!


Sweden History Tours - Stockholms egen tidsmaskin!